Home

Home

huis

Huis

kalkan

Kalkan

excursies1

Excursies

extras

Extra’s

prijzen

Info/prijzen

contact

Contact

links

Links

letoon
patara
pamukkale
 • Xanthos, Letoon, Patara. Als u deze plekken niet bezocht heeft, heeft u eigenlijk geen goed beeld gekregen van de grootsheid en de magistrale invloed van de Lycische beschaving op dit deel van Turkije. Hier vindt u de fantastisch goed bewaard gebleven graftombes, amfitheaters, grotwoningen en muurschilderingen  van de oude Lyciers. Xanthos werd 2000 voor Christus gesticht, en veel van haar toenmalige pracht en praal is nog steeds te bewonderen. Een deskundige gids leidt u langs al deze prachtige overblijfselen en brengt u terug naar een tijd, waarvan de invloed op onze beschaving nog steeds voelbaar is. In letoon bevindt zich een uitstekend bewaard gebleven hellenistisch theater terwijl Patara tijdens de hoogtijdagen van Xanthos de bruisende havenstad was. Deze excursie is iedere dag te maken en kost € 23,- incl. lunch, alle entreegelden en transfers.
   
 • Paardrijden op Patara Beach. Het strand van Patara (het breedste en langste strand van heel Turkije), in het gelijknamige nationale park, is bij uitstek geschikt voor een fantastische rit langs de branding. Kilometerslange, ongerepte natuur, tussen de archeologische opgravingen, die her en der verspreid liggen, verlaten stranden en een avontuurlijke rit op uw paard: een mooiere combinatie bestaat bijna niet! Prijs: € 38,- per persoon, incl. transfers. Vertrek iedere maandag, woensdag en vrijdag; ophaaltijd om 15.30 of 07.00 uur.
   
 • Paragliding. Voor de echte avonturiers: iedere dag kunt u zich , solo, of als duo-passagier  door het luchtruim verplaatsen, hangend aan uw parasail en genieten van het fantastische uitzicht en het gevoel vrij te zijn als een vogel! Prijs: € 98,-. Vertrek iedere dag om 8.45 uur.
   
 • Boottocht Kalkan. Als u wat dichter  bij huis wilt blijven, maar toch een onvergetelijke, ontspannen dag wilt hebben is deze boottocht een aanrader. U vertrekt uit de haven van Kalkan en vaart langs de grillige, dramatisch mooie kust van dit gebied. Onderweg wordt verschillende malen aangelegd bij één van de vele verlaten strandjes en laat de kapitein zijn anker vallen op plaatsen waar u in het azuurblauwe water kunt zwemmen en - vooral - snorkelen.  Prijs € 23,- per persoon, incl. lunch en transfers. Vertrek: iedere dag; ophaaltijd: 8.45 uur.
   
 • Pamukkale / Ephesus. Een tweedaagse excursie. Een lange dagtocht voert u de eerste dag per bus naar de beroemde kalkformaties van Pamukkale. Na een overnachting en diner in een uitstekend hotel in de directe omgeving bezoekt u de tweede dag de indrukwekkende oude stad Ephesus (Efeze). De tour voert u door een prachtig landschap, waar u de vele kanten van het Turkse leven aan u voorbij ziet trekken, soms primitief, soms uitgelaten, maar altijd zinnenprikkelend en exotisch! De indrukwekkende kalkbaden van Pamukkale bent u ongetwijfeld al eens tegengekomen in een Turkse reisgids, Ephesus behoort tot de absolute hoogtepunten uit de oude geschiedenis en was in de oudheid, met haar 250.000 inwoners één van de grootste wereldsteden. Vooral in de 2 eeuwen na Christus beleefde deze stad haar grootste bloeitijd.  Deze 2-daagse  excursie kost € 160,- per persoon, incl. lunches, diner en overnachting, alle entreegelden en transfers. Vertrek: iedere dag; ophaaltijd: 8.15 uur..

Het voert in dit verband te ver u alle informatie over de te bezoeken plaatsen te geven.Als u meer wilt weten over de genoemde excursies verwijzen we graag naar de “links” die elders op deze website staan vermeld.