Home

Home

huis

Huis

kalkan1

Kalkan

excursies

Excursies

extras

Extra’s

prijzen

Info/prijzen

contact

Contact

links

Links

algemeen1

Algemeen

stranden

Stranden

kalkan2_2
kalkan4_2
kalkan6_2

Maar Kalkan is meer: het vormt een perfect uitgangspunt voor vele interessante excursies en leuke uitstapjes. (zie onder excursies)

Xanthos, Lettoon, Pinara, TIlos, Kekova, Demre, Myra en (wat verder, maar goed te bereiken) Olympos en Aspendos; het is maar een greep uit het grote aanbod.

De rotsgraven van Demre (of Kale) de basiliek van St. Nicolaas in Myra, de verdronken stad Kekova, de Saklikenk kloof, de watervallen in het Yakapark in het Taurusgebergte, het verlaten dorp Kayakoy, de markt van Fethye, Olu Deniz, de sarcofagen en ruines van Antiphellos (het tegenwoordige Kas); u hoeft zich geen dag te vervelen. In het gastenboek dat u in Villa Padisah aantreft hebben wij diverse dagtrips voor u samengesteld, waar zeker iets van uw gading bij zal zitten!

En wanneer u geen zin heeft zelf een programma uit te stippelen, nemen wij dat graag voor u uit handen (zie: excursies)

Ook op sportief gebied biedt Kalkan en omgeving alle mogelijkheden: wandelen (er zijn talloze goed bewegwijzerde wandelroutes), paardrijden door het Nationale Park en langs het strand van Patara, kanoŽn op de rivier de Xanthos, zeekayakken rond Kekova en natuurlijk alle denkbare watersporten. Snorkelen, duiken in het mooiste onderwatergebied van de Turkse kust, waterskien, enz., enz.

Heel bijzonder zijn de Beachclubs, die u te voet, met de auto of met de (water-)taxi kunt bereiken. Overdag kunt zich sportief uitleven op elke denkbare manier, ’s avonds kunt u er terecht voor een heerlijk diner of spetterende disco.

The Yacht Club in Kalkan is gelegen naast de haven, met de shuttle van het Asifya Hotel kunt u naar Yali Beach, en in de baai van Kalamar vindt u de Kalamar Beach Club. Met de watertaxi kunt u zich ook laten brengen naar Club Lykia of naar de Mahal Beach Club.

Tenslotte nog een aanrader: de kustweg naar het iets verder gelegen stadje Kas (zeker ook een bezoek waard) is een absolute must! Een autorit van een half uur met de meest adembenemende uitzichten van Turkije.

In Kalkan en directe omgeving zijn diverse artsen, tandartsen, apotheken en een ziekenhuis gevestigd, die goede zorg verlenen en prima Engels spreken. (alle informatie hierover vindt u in het gastenboek, dat in de villa aanwezig is)